Over ons

Op initiatief van Tonnie de Krijger, daarbij gesteund door Arnold Tromp is op 5 oktober 1993 het regionaal senioren mannenkoor “de Bronzen Stemmen” opgericht.
Advertentie oprichting (140x248)Brief oprichting

 

De behoefte aan een dergelijk koor bleek groot, er werd meteen gestart met 44 leden. Het koor beleeft een verdere groei, in 2008 zijn er ruim 90 leden. Vanaf die tijd neemt het aantal leden weer af, enerzijds als gevolg van vergrijzing, anderzijds omdat de aanwas van nieuwe (jongere) leden stagneert. Het koor heeft nu ongeveer 40 leden.

De standplaats is Beuningen en de repetities vinden plaats in dorpshuis “De Lèghe Polder”.

De zangers komen uit een grote regio rondom de stad Nijmegen.

Vanaf de oprichting was Arnold Tromp de vaste dirigent en de vaste pianist Mathieu van der Burgh. Op 12 april 2011 heeft Arnold Tromp afscheid genomen van het koor en is bij die gelegenheid benoemd tot eredirigent.

Mathieu van der Burgh heeft vanaf dat moment het stokje overgenomen en is nu onze dirigent.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit profane muziek met een (licht) klassiek karakter. Koorwerken uit opera en operette, maar ook vele bekende, voor mannenkoren geschreven liederen, worden in verschillende talen uitgevoerd.

Vanwege verzoeken om bij gelegenheid een kerkdienst op te luisteren behoort ook religieuze muziek tot het repertoire.

Per jaar wordt een aantal concerten uitgevoerd, waaronder optredens in verzorgingstehuizen e.d.. Daarnaast worden er jaarlijks, onder eigen organisatie, enkele grotere concerten georganiseerd zoals een Voor- of Najaarsconcert, Oranjeconcert, Jubileumconcert en de traditionele Kerstconcerten.

In de loop der jaren hebben we vaak met succes op de bühne gestaan, absolute hoogtepunten waren de concerten bij gelegenheid van ons 12½, 15 en 20 jarig koorjubileum. De R.K. Corneliuskerk in Beuningen was bij al deze concerten tot de laatste plaats bezet met enthousiast publiek. Van deze drie concerten zijn CD opnames gemaakt die wij met groot succes hebben kunnen wegzetten naar ons publiek.

Ons koor is in de afgelopen jaren weliswaar vergrijsd en in ledental wat terug gelopen, maar het bestaat nog altijd uit zeer enthousiaste zangers.

Zij laten tot in de wijde omgeving het koorpubliek genieten van hun bronzen geluid en hebben daardoor een gerespecteerde naam weten op te bouwen in korenland. De sfeer en de trouwe opkomst van de leden voor zowel de repetities als de uitvoeringen vormen een gezonde basis voor het voortbestaan van ons koor.

Het koor hoopt dan ook nog lang blijk te geven van zijn kwaliteiten en daarmee vele toehoorders een stukje muzikale ontspanning te verschaffen.

  Bestuur:      

Voorzitter   :            Henk Grisel                           tel:  024-6772206

Secretaris   :            Gerd Walravens                   tel: 0481-425358

Penningm. :             Kees Bos                                 tel:  0650 929074
Rekeningnummer koor:   NL 27 RABO 0135 4876 17

Lid  :                         Arnold Verhoeven                       0481-423059

5 reacties op Over ons

 1. Kees Aalbers schreef:

  Het was een fijne middag op 17 dec. met de Bronzen Stemmen in de kerk van Beuningen. Ook het gast optreden van de 4 dames van Quattro Colori was een goede keus en ze gaven een mooi stuk aan zang weg. Voor herhaling vatbaar.
  Vond alleen jammer dat er weinig jongeren waren.In de pause was er lekkere gluwijn en warme cocolade.

  • Kees Bos schreef:

   Geachte heer Aalbers,

   Dank U voor Uw lovende woorden. Wij blijven ons best doen om ons publiek een plezier te doen, vooral in ons komende jubileumjaar.

 2. Kees Aalbers schreef:

  Op zondag 17 dec. geweest naar kerstconcert van de Bronzen Stemmen. Was geweldig
  en ook het gast optreden van de 4 dames van Quattro Colori gaf een goed stuk zang
  weg. Is zeker voor herhaling vatbaar.Het was een goede middag waar ik en mijn vrouw
  geen spijt van hebben gehad. Ga zo door.

 3. Harry van Dooren schreef:

  Beste mensen,

  Met heel veel plezier heb ik geluisterd naar het jubileumconcert op zondag 21 oktober in onze kerk die tot de laatste plaats gevuld was.
  Het programma was heel gevarieerd en de sfeer was uitstekend.
  Hoewel de gemiddelde leeftijd 77 jaar is klinkt het koor verfrissend en jong. Mijn complimenten voor het voortreffelijk uitgevoerde programma.

  Pastoor Harry van Dooren

 4. Ben Geutjes schreef:

  Mijne Heren,
  Een kleine reactie van de fam; Geutjes uit Beuningen, op de feestmiddag bij Moeke Mooren.
  Wij vonden het een geslaagde en gezellige middag, ook de entertaining mocht er zijn maar zeker niet te vergeten de ontvangst en het buffet is een pluim waard.
  hiermee dank zeggend aan al de personen die dit mogelijk hebben gemaakt groeten wij u.
  Gerry en Ben Geutjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.