Jaar 2013

Waar 2012 voor het koor een “stil” jaar was met relatief weinig optredens en veel repeteren ter voorbereiding op jubileumjaar 2013, hebben we dit in 2013 ingehaald met een groot aantal optredens, vooral tegen het eind van het jaar. Hoogtepunt was natuurlijk ons jubileumconcert op 20 oktober. Ook kerstconcerten ontbraken dit jaar niet op het programma.

Jaarverslag De Bronzen Stemmen over 2013

Dinsdagmiddag 8 Januari.

Omdat we dit jaar het 20-jarig jubileum vieren beginnen het jaar met een feestelijke nieuwjaarsreceptie. Nadat we ontvangen zijn met koffie en cake zingen we een aantal liederen voor onze meegekomen partners. Hierna krijgen we een optreden van een komisch dames duo.
En vervolgens brengen we nog een paar uur gezellig door met drankjes en hapjes.

Donderdag 24 Januari.

Op deze dag hebben we de uitvaartdienst gezongen bij de begrafenis van ons koorlid Joh van der Locht. De kerkdienst was in de Bartholomeuskerk in Beek-Ubbergen. Na de mis werden we ontvangen in het naast de kerk gelegen café.

Zaterdagmiddag 27 April

Op uitnodiging van onze baszanger Theo Willemsen zingen we in de kerk te Wijchen ter gelegenheid van zijn 50-jarig huwelijk de feestelijke viering in de mis.
Hierna worden we hartelijk ontvangen in restaurant Sterrenbos in Wijchen voor een gezellig samenzijn.

Zaterdag 11 Mei

De pastoor van de kerk in Beuningen had ons gevraagd de zaterdagavond mis met zang op te luisteren. We zongen voor een goed gevulde kerk de mis van Gruber en nog enkele liederen.

Woensdag 22 Mei.

Ter gelegenheid van ons 20-jarig bestaan hebben we een feestelijke viering in hotel Moeke Mooren in Appeltern. Om 2 uur middags gingen we met onze meegekomen partners aan boord van een luxe rondvaartboot voor een 2 uur durende tocht over de Maas. Ondanks dat het weer koud en nat was zat de stemming op de boot er goed in. Nadat we voorzien waren van koffie,thee en gebak werd het anker gelicht en voeren we de Gouden Ham en de rivier op.
Na terugkomst werden we ontvangen in het restaurant. Iedereen had drie consumptie munten ontvangen maar men kon naar eigen zin munten bijkopen. De voorzitter verwelkomde ons met een amusante speech waarin het een en ander de revue uit het verleden passeerde. Voordat we aan het diner begonnen hebben we ons gezellig vermaakt door het samen zingen van een aantal nummers. Wim van Teffelen had voor deze gelegenheid een mapje samengesteld met bekende nummers.
Verder traden nog leden op met een voordracht. Tonnie de Krijger met liedjes en moppen, Ferry Meinema die een voordracht hield waarin hij vertelde dat hij gedroomd had over het koor waarbij elk koorlid in voorkwam en ook Leo van Mil had een lied gemaakt over rozen waarna voor alle dames een roos werd uitgereikt. Hierna werd het tijd voor het diner in buffetvorm met zowel koude als warme gerechten en een dessert van diverse heerlijkheden.
Ten slotte kwam er nog koffie en gingen we half negen avonds weer huiswaarts. Iedereen vond het een prachtig feest.

Dinsdag 30 Juli

Wij kregen het droevige bericht dat ons medelid Ben Rosijn  in het ziekenhuis is overleden.
Wij werden gevraagd om te komen zingen bij zijn uitvaartdienst in de kerk te Mook.
Ondanks de vakantieperiode waren we met een groot aantal leden opgekomen.
Na de kerkdienst gingen we met de familie naar  de begraafplaats op de H. Landstichting en werden we ontvangen voor een goed verzorgde koffietafel

Zaterdag 14 September

Op deze dag is ons koorlid Bernard Lippens na een lang ziekbed overleden.
Wij hebben bij zijn uitvaartdienst gezongen in de St Servatiuskerk te Appeltern aan de Maasdijk op Donderdag 19 September.

Zondagmiddag  20 Oktober.

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van ons koor hebben we in de kerk van Beuningen een feestelijk jubileum concert gegeven. Op Zaterdagmiddag voorafgaand hadden we een intensieve generale repetitie gehad. We kunnen terugzien op een zeer goed geslaagde uitvoering met enkele solisten die we hierbij hadden gevraagd voor hun medewerking.
Deze waren de sopraan Kerstin Janssen-Verhoeven, bariton Rob Hazenberg met zijn broer  de trompettist Cees Hazenberg. Verder een groep van vier waldhoorn blazers die bij de stukken Nachtgesang im Walde en An der schönen blauen Donau  de intromuziek ten gehore brachten.
Verder hadden we een groepje balletdanseresjes die tijdens het zingen van an der schönen blauen Donau voor het publiek hun dansen uitvoerden.

De kerk was weer goed vol ondanks dat we € 10- entree vroegen.
We kregen vanuit het publiek veel applaus en naderhand waarderende reacties.

Zondagmiddag 10 November.

Op uitnodiging van het comité voor onderhoud van de kerk te Molenhoek hebben we een concert verzorgd. De meeste stukken hiervan hadden we op het jubileumconcert in oktober ook uitgevoerd, behalve an der schönen blauen Donau en Nachtgesang im Walde waren vervangen door andere stukken. De opkomst van publiek was redelijk maar duidelijk minder dan wij in Beuningen hadden. Ditzelfde geldt voor de opkomst van onze koorzangers. Van de 63 leden waren 41 gekomen. Hoewel wij toch een goed applaus kregen waren we over het algemeen zelf niet tevreden over ons optreden.

Zondagmiddag 24 November.

In zorgcentrum Nijevelt te Nijmegen hebben we een middag concert gegeven voor de bewoners. Het was nog te vroeg om te spreken van een kerstconcert maar de nummers waren over het algemeen enigszins ingetogen met o.a. Gott ist mein Hirt van Schubert.
We hadden de medewerking van Jan Tel  voor de pianobegeleiding.

Zondagmiddag 8 December.

In de kerk te Beuningen hebben we een kerstconcert uitgevoerd, samen met gemend koor Surprise uit Ewijk. Er was een grote opkomst van het publiek. Het was een goed geslaagd concert met duidelijke waardering van het publiek. We hadden geen entreegeld gevraagd maar hielden bij de uitgang een deurcollecte die voldoende opbracht om de kosten te dekken.

Dinsdagmiddag 10 december.

In de kerk de Goede Herder te Nijmegen hebben we voor de bewoners van het aanleunende verzorgingshuis de Honinghoeve een concert in kerstsfeer gegeven. Ook de aanwezigen werd gevraagd enkele bekende kerstliedjes mee te zingen. Het geheel verliep in prettige sfeer.

Dinsdagmiddag 17 December.

Deze keer gingen we wat verder van huis naar de gemeente Gendt over de Waal.
Het was een optreden voor de plaatselijke ouderenbond dat tot stand kwam door bemiddeling van ons koorlid Gerd Walravens. Het was ongeveer hetzelfde programma dat we al eerder uitvoerden. We werden hartelijk ontvangen met koffie en kerstbrood. We konden hiermee terugzien op een mooie afsluiting van het jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.